Bevallen

onthaal infowinkel

Je bent bij ons welkom met al je vragen, informatief of praktisch, nu je bent bevallen. Huilt je kindje vaker dan je lief is, gaat de borstvoeding wat moeilijker of wil je omschakelen van borst naar fles. Zie je tegen nog een nacht wakker zijn op of heeft broer of zus het zo niet begrepen op de baby? Zit mijn baby goed in de draagdoek? We nemen graag de tijd om naar je te luisteren. Waar mogelijk zullen we je verder helpen, het kan ook zijn dat we je doorverwijzen, of een workshop of cursus aanraden.

Tijdens de openingsuren op woensdag en vrijdag van 9u30 tot 14u ontvangen we je graag. We vinden ontmoeten belangrijk en helpen je door het bos de bomen te zien in de vele keuzes in deze periode van pril ouderschap.

Lees meer: Kom eens langs!

Dragen en gedragen worden

Dragen bevordert de hechting tussen moeder en kind. Na negen maanden knus in de buik heeft je kleintje nood aan nabijheid. Ook als mama heeft je baby dragen heel wat voordelen. Zo leer je bijvoorbeeld veel sneller de signalen van je kindje herkennen én heb je je beide handen vrij.

 

Uitleendienst Dragen

Geen idee of dragen iets voor jou is? Of welk soort drager goed bij je past? De aankoop van een ergonomische drager is geen kleine investering. Test eerst een drager uit via ons draagpunt en kom het te weten! :)

Lees meer: Uitleendienst & SOS Draagvragen

Er bestaan in Vlaanderen verschillende opties om je kindje ter wereld te brengen.

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer je kiest om in het ziekenhuis te bevallen heb je verschillende mogelijkheden.

Je kan zowel je gynaecoloog of je vroedvrouw volgen naar de ziekenhuizen waar hij/zij mee samenwerkt.

Na de bevalling kan je samen met je baby nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven of je kan poliklinisch bevallen. Dan ga je binnen de 24 uur na de geboorte samen naar huis.

Je kan je tijdens de bevalling (en tijdens de zwangerschaop) ook laten begeleiden door een vroedvrouw. Meer info vind je hier.

Thuis bevallen

Je kan ook beroep doen op een vroedvrouw die je thuis komt begeleiden bij de arbeid en bevalling.

Bevallen in een geboortehuis

Beval je liever niet thuis, maar ook niet in het ziekenhuis, dan kan je terecht in een geboortehuis bij jou in de buurt.
Wil je hierover graag meer info, kom dan zeker langs in onze infowinkel.

Weet wel dat de meeste van deze mogelijkheden  enkel mogelijk zijn indien je zwangerschap vlot verloopt en er geen problemen verwacht worden tijdens de bevalling.

Lees meer: Waar bevallen?

bibliotheek kraamvogel

Spring eens binnen en snuister rond in onze bib

We gaven onze bib een make-over!

Je kan er boeken  uitlenen, maar ook draagdoeken

Vind je een boek naar je zin? Snuister er even in terwijl je een tas thee drinkt en je nestelt in een makkelijke stoel of neem je boek mee naar huis.

Maak van de gelegenheid gebruik om in alle rust je baby te voeden of te verschonen.

Neem alvast een kijkje in onze online bib

Werk je in het profesioneel werkveld? Dan kan je materiaal en boeken uitlenen. Je vindt meer info bij het deel professionelen en studenten.

Lees meer: De bib van de Kraamvogel