Externe workshops

Pas zwanger Regio Zoersel-Schilde-Wijnegem

Wat?
Je bent pas zwanger en nieuwsgierig naar wat je te wachten staat. Tijdens deze infoavond krijg je een antwoord op al je vragen, twijfels en bezorgdheden. Een deskundige doorloopt in een kleine groep alle fasen van de zwangerschap tot de geboorte. De infoavond is gratis en voor alle zwangere vrouwen en hun partners uit de gemeenten Brecht, Schilde, Wijnegem, Zoersel en Zandhoven.

Waar en Wanneer?
De infoavond vindt om de 3 maanden plaats (wisselende locatie) van 19 tot 21u.
Donderdag 15/3/2018: Gabriël Mudaeuszaal GC Brecht, Mudaeusstraat 9, brecht
Donderdag 14/6/2018: CM-Zorgverblijf Hooidonk, Langestraat 170, Zandhoven
Donderdag 27/9/2018: Conferentiezaal GC 't Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, Wijnegem
Donderdag 6/12/2018: Huis van het Kind Zoersel  Handelslei 228, Sint- Antonius Zoersel
Maart 2019: Infoavond in Schilde

Inschrijven is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 03/633 98 98

Infosessies: samen zwanger

‘Mama's en papa's,

 Verwachten jullie binnenkort een kleine wonder en vragen jullie zich af wat je wel of niet moet meenemen voor deze korte reis in het ziekenhuis?

Dan nodigen wij jullie graag uit op deze ontdekkingsreis.

Bovendien krijgen jullie nog meer info over wie we zijn als vroedvrouw en wat we voor jullie kunnen betekenen, zowel voor als na jullie bevalling.

We kijken er naar uit om jullie allen te mogen verwelkomen.’

 Inschrijven via: https://www.devoorzorg.be/antwerpen/gezond-actief/verenigingen-vrije-tijd/Pages/Infosessies-voor-zwangere-vrouwen.aspx 

 DATA VOORJAAR:

 •  10/03/2018 -> Mechelen Well2Day Centrum
 • 07/04/2018 -> Antwerpen Well2Day Centrum
 • 21/04/2018 -> Mechelen Well2Day Centrum
 • 28/04/2018 -> Turnhout Well2Day Centrum
 • 05/05/2018 -> Herentals Well2Day Centrum
 • 12/05/2018 -> Geel Well2Day Centrum

 DATA NAJAAR:

 •  06/10/2018 -> Antwerpen Well2Day Centrum
 • 13/10/2018 -> Turnhout Well2Day Centrum
 • 20/10/2018 -> Mechelen Well2Day Centrum
 • 10/11/2018 -> Geel Well2Day Centrum
 • 01/12/2018 -> Antwerpen Well2Day Centrum
 • 08/12/2018 -> Heist Well2Day Centrum
 • 15/12/2018 -> Herentals Well2Day Centrum

 

Iebje

Iebje staat voor kleurrijke, vrolijke kleertjes voor prematuurtjes in zachte biologische katoenen stoffen. De kleertjes werden getest op verschillende neonatologie-afdelingen om de ontwerpen optimaal af te stemmen op de behoeften van uw kleine diamant.
 https://www.iebje.com/

Babybabbel: tips en advies in een gezellige sfeer

Tijdens de Babybabbel ontmoet u andere ouders en deelt u ervaringen en tips. Met specifieke vragen kan u terecht bij een vroedvrouw. Je ontmoet andere ouders en praat met hen over de zwangerschap en het ouderschap. De Babybabbel is gezellig, informeel en een goede plaats om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. 

De Babybabbel vindt de 1ste en 3de vrijdag van de maand plaats in Huis van het Kind Wilrijk van 13-15u.
De Babybabbel is gratis. U moet niet op voorhand inschrijven. U kan gewoon langskomen.
Neem contact op om de exacte data te kennen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Café bebe Mechelen

Welkom bij Café bébé!  Dankzij Huis van het Kind Mechelen kunnen we sinds augustus 2016 samen gezellig vertoeven op de benedenverdieping van residentie Clément Van Perck, Korte Schipstraat 14.  Op zoek naar die ene tip of dat streepje advies om je (weer) op weg te helpen met wasbare luiers, het dragen van je kindje, zwangerschap & bevalling of alles wat met baby's te maken heeft? Hanneke, Leen en Sarah ontvangen jullie elke 2de zaterdag van de maand tussen 9u30 en 12u30 met veel enthousiasme en zetten je op weg.  Terwijl de kinderen spelen en baby's alle zorg krijgen, wisselen ouders er ervaringen uit. Kom gerust eens kijken en wees welkom, ...onze deur staat er voor jullie open!

Nieuwe reeks zwangerschapsyoga

Nieuwe reeks zwangerschapsyogavanaf zaterdag, 13/1 te Oostmallemet Leen Leysen

De zwangerschap kan best een spannende periode zijn. Vaak word je tijdens de eerste maanden overmand door vermoeidheid en/of misselijkheid.  Heb je nood aan ontspanning? Even weg van de drukte en stress om je heen? Wil je graag wekelijks een moment voor jezelf samen met je baby? Wil je tijd nemen om naar je bevalling toe te leven en te weten wat je kan doen als het zover is?
Dan is zwangerschapsyoga zeker iets voor jou.

Meer lezen 

Babymassage Birgitta

Voor ouders die graag in kleinere groep of individueel babymassage volgen.

Elke dinsdagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Of op afspraak.

Locatie : Zwijgerstraat 17 – 2000 Antwerpen

Inschrijven via mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepspraktijk 'Bij de vroedvrouw' te Beerzel

Ben je afkomstig uit de regio rond Putte - Beerzel - Heist o/d Berg?
Groepspraktijk Bij De Vroedvrouw kan heel wat voor je betekenen.
Laat je tijdens en na de zwangerschap informeren en begeleiden door iemand die niet alleen professioneel is, maar ook gepassioneerd is door haar werk. Als team van 4 vroedvrouwen zorgen we dat er steeds iemand voor je klaar staat. 
Je kan bij ons terecht voor Prenatale en postnatale zorgen en infosessies individueel of in groep. Ook organiseren we verschillende workshops zoals Babymassage en bewegen met je baby.
Ontmoet je graag andere (toekomstige) mama's? Kom naar ons mama café "Met volle teugen", want je ervaringen delen met andere (toekomstige) mama's kan deugd doen.
Meer info? www.bijdevroedvrouw.be - Facebook.com/bijdevroedvrouw . 

(toekomstige) mama’s hebben wel eens nood aan een babbel. Je ervaringen van je zwangerschap, bevalling, borstvoeding of pasgeboren baby delen met andere mama’s kan deugd doen. Kom met volle teugen (samen met je baby) genieten van een gezellig mama café.